Extra info

Paraboolveren zijn een specifiek type veer dat vaak wordt gebruikt in de automotive industrie, vooral in de ophanging van voertuigen zoals vrachtwagens en bussen.

Paraboolveren hebben de vorm van een parabool, wat betekent dat de veerprogressie niet lineair is. In tegenstelling tot conventionele bladveren, die uit meerdere lagen bestaan, hebben paraboolveren een enkele laag die een parabolische boog vormt. Deze veren bieden voordelen zoals een soepelere rit en verbeterde stabiliteit, vooral bij zware belastingen.

Als u op zoek bent naar paraboolveren is het verstandig om rechtstreeks contact met ons op te nemen voor specifieke informatie over ons aanbod. U kunt vragen naar de beschikbaarheid van paraboolveren, de materiaalopties, eventuele aanpassingsmogelijkheden aan uw specifieke eisen en natuurlijk de prijzen.

Neem contact op met Hermans Verenfabriek om een gedetailleerd gesprek te voeren over uw behoeften en om ervoor te zorgen dat u de juiste paraboolveren voor uw toepassing krijgt. Ze kunnen u ook voorzien van technisch advies en eventuele andere informatie die u nodig heeft.

Wat zijn de kenmerken van Paraboolveren

  1. Parabolische Vorm: Het meest opvallende kenmerk is de parabolische vorm van de veerbladen. In tegenstelling tot traditionele lineaire bladveren hebben paraboolveren een enkele boogvormige laag die de vorm van een parabool aanneemt.
  2. Variabele Stijfheid: Paraboolveren hebben een variabele stijfheid over hun lengte. Dit betekent dat verschillende delen van de veer verschillende hoeveelheden kracht kunnen uitoefenen, wat handig is bij het omgaan met verschillende belastingen en schokken.
  3. Soepele Rit: Door hun parabolische vorm bieden deze veren een soepelere rit en betere schokabsorptie in vergelijking met lineaire bladveren. Dit draagt bij aan het verbeteren van het rijcomfort van voertuigen.
  4. Gewichtsbesparing: Paraboolveren kunnen lichter van gewicht zijn dan traditionele bladveren, wat kan bijdragen aan een algemene gewichtsbesparing van het voertuig.
  5. Geschikt voor Zware Belastingen: Ze worden vaak gebruikt in voertuigen die zware ladingen moeten dragen, zoals vrachtwagens en bussen, vanwege hun vermogen om effectief om te gaan met hoge belastingen.
  6. Ruimtebesparend: Paraboolveren kunnen ruimtebesparend zijn vanwege hun ontwerp, waardoor ze handig zijn in situaties waar beperkte ruimte beschikbaar is.
  7. Lange Levensduur: Dankzij hun robuuste constructie en vermogen om belastingen te verdelen, hebben paraboolveren over het algemeen een langere levensduur dan sommige andere veersystemen.

Het is belangrijk om op te merken dat specifieke kenmerken kunnen vari ëren op basis van het ontwerp, de afmetingen en het gebruikte materiaal. Bij interesse in paraboolveren is het raadzaam om rechtstreeks contact op te nemen met Hermans Verenfabriek voor gedetailleerde informatie over hun specifieke producten.

Personaliseer uw artikel

Voor een gepersonaliseerd artikel dient u het tekstveld in te vullen.

Wachtwoord vergeten

Vul hieronder uw e-mailadres in. Indien uw e-mailadres reeds werd geregistreerd ontvangt u via mail binnen de 5 minuten een unieke resetlink om uw wachtwoord te wijzigen.
Indien dit e-mailadres beschikt is gekoppeld aan een account werd er een e-mail verzonden.